Przystawki
1. Tatar wołowy z jajkiem, siekaną cebulką i marynatami 18zł
2. Śledzik z pikantnym farszem 15zł
3. Grillowane pieczarki podawane na sałatach z sosem vinegrette 12zł
4. Ser Camembert smażony z gorącą żurawiną i sałatami w sosie vinegrette 14zł
Zupy
1. Rosół z kury z makaronem własnej produkcji 8zł
2. Żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbaską podawany z ziemniakami 9zł
3. Zupa krem z pieczarek podawany z grzankami 10zł
Makarony
1. Spaghetti bolognese wykończone tartym parmezanem 19zł
2. Bucatini w sosie śmietanowym z kurczakiem i grzybami 24zł
3. Bavette z grillowanymi warzywami, szpinakiem oraz oliwą czosnkową 23zł
Sałaty
1. Sałata Cezar z grillowanym kurczakiem, warzywami, sosem cezar, grzankami i parmezanem 22zł
2. Sałata Grecka z oliwkami, serem feta i warzywami skropione ziołowym sosem 21zł
Dania rybne
1. Filet z Sandacza w sosie śmietanowo-cytrynowym podany z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty 38zł
2. Pstrąg smażony w całości podawany z frytkami i sałatami w sosie vinegrette 35zł
3. Pstrąg gotowany w całości z ryżem i bukietem warzyw 34zł
4. Filet z okonia nilowego z sosem koperkowym, purre ziemniaczanym i blanszowaną fasolką szparagową 39zł
5. Szczupak soute podawany na delikatnym szpinaku z ziemniakami pieczonymi i sałatami w sosie vinegrette 35zł
Pierogi
1. Pierogi wołowo-wieprzowe okraszone cebulką (6szt) 18zł
2. Pierogi ruskie okraszone cebulką podawane ze śmietaną (6szt) 16zł
Dania mięsne
1. Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-kurkowym z ziemniaczkami i bukietem surówek 27zł
2. DeVolaille z masłem i serem w złocistej panierce z ziemniakami i surówką 26zł
3. Sznycel wieprzowy z jajkiem sadzonym podany z puree chrzanowym i surówką z kiszonej kapusty 25zł
4. Polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej z grillowaną pieczarką z sosem bearnaise, ziemniakami oraz z blanszowaną brukselką 32zł
5. Pieczone żeberka w sosie miodowo-musztardowym na zasmażanej kapuście z ziemniakami 29zł
6. Golonka z kością pieczona w piwie na zasmażanej kapuście podana z ziemniakami opiekanymi, musztardą i chrzanem 36zł
7. Połówka Kaczki z sosem pomarańczowym z kluskami śląskimi oraz buraczkami na ciepło 42zł
8. Stek z antrykotu wołowego z grilla z frytkami i grillowanymi warzywami 49zł
9. Befsztyk wołowy mielony z grillowaną pieczarką, cebulą podawany z ziemniakami i buraczkami na ciepło 35zł
10. Boeuf strogonow podawany z makaronem tagliatelle oraz sałatami w sosie vinegrette 32zł
Desery
1. Lody waniliowo-truskawkowe podawane z bitą śmietaną, owocami i polewą czekoladową 12zł
2. Domowa szarlotka podawana na ciepło z gałką lodów waniliowych 16zł
3. Pieczone banany w cieście kokosowym z polewą czekoladową 14zł

Projektowanie stron internetowych Malbork